Daglige aktiviteter

Vi lægger vægt på at skabe gode trygge rammer for alle børnene – med plads til sjov og læring gennem leg. Da vi er en lille institution, har vi mulighed for også at give plads til de børn, der måtte have særligt behov for ro, fordybelse og koncentration i deres hverdag.

Dagens gang

Fra kl. 7-8 er der mulighed for, at børnene spiser deres medbragte morgenmad.

Fra kl. 9 er der planlagte aktiviteter på stuerne og på tværs af huset. Det er bl.a. her vi tager på udflugter, laver ’science’-eksperimenter, synger og danser, er kreative på alle mulige måder, øver teaterstykker, mm. – og hvor store-gruppen laver skoleforberedende aktiviteter.

Inden frokost er der samling på stuerne.xylofon

Mellem kl. 11.30 og 12.00 spiser vi vores medbragte madpakker. Vi mener dog også, at det er sundt for børns appetitregulering, at de spiser, når de er sultne. Derfor må børnene gerne tage en mad efter behov i løbet af dagen. Ind i mellem laver vi fælles frokoster, fx ”Smør-selv-dag” eller hvor børnene hver især medbringer en ret til det fælles bord.

Fra kl. 12-14 går vi på legepladsen – uanset vejr. Derfor er det vigtigt, at børnene har tøj med, der passer til årstiden. I dette tidsrum bliver de mindste børn lagt til lur.

Fra kl. 14-14.30 Har de to børnehavegrupper afslapning. Her lyttes der til fx mindfulness til børn, til historie eller andre afslappende aktiviteter. Vores mindste børn, vågner stille og roligt fra deres middagslur.

Kl. 14.30-15.00 Spiser vi eftermiddagsmad, og der læses eller fortælles historie for børnene.

Faste traditioner

I Børnehuset har årets traditioner en væsentlig plads i vores virke. De binder huset sammen i rare og lærerige aktiviteter, og giver både børn, forældre og personale en oplevelse af samhørighed og fællesskab.

Traditionerne hos os består i:

  • Børnehusets fødselsdag
  • Temauger i sommerferien
  • Lygtefest
  • Julehygge i december med fx julefest, juleværksted, drillenisse og Luciaoptog
  • Fastelavnsfest
  • Påske og julefrokost for børnehusets børn
  • Afslutning for kommende skolebørn i slutningen af april